Pomysły na potrawy z ryb

Nie masz pomysłu na potrawę? Nie wiesz w jaki sposób przyrządzić rybę?
Skorzystaj z pomysłów innych i przyrządź je według ich przepisów!

Kulinaria Złotej Łuski:

KARP W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM Z ANANASEM

FILET Z TOŁPYGI Z SOSEM ZIOŁOWYM I KASZĄ JAGLANĄ

FAWORKI Z KARPIA Z KASZĄ KUSKUS

KARP W CIEŚCIE PIWNYM Z BURACZKAMI

ROLADA Z KARPIA KRÓLEWSKIEGO

WĘDZUŚ SOSNOWICKI

PIEROGI RYBNE Z PĘCZAKIEM I BOROWIKAMI

KLOPSIKI Z KARPIA W SOSIE ŚLIWKOWYM

WYKWINTNE PIEROGI Z KARPIEM W RAZOWYM CIEŚCIE

KARP NADZIEWANY KASZĄ GRYCZANĄ

PASZTECIKI Z FARSZEM RYBNYM

TARTA Z WĘDZONYM KARPIEM

Te i inne przepisy znajdziesz w naszych przewodnikach kulinarnych:

Przewodnik kulinarny “Ryba od kuchni”
window.option_df_983 = {"outline":[],"autoEnableOutline":"false","autoEnableThumbnail":"false","overwritePDFOutline":"false","direction":"1","pageSize":"0","source":"https:\/\/lgr-lubelskie.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/Przewodnik-kulinarny-2013r..pdf","wpOptions":"true"}; if(window.DFLIP && window.DFLIP.parseBooks){window.DFLIP.parseBooks();} 
Przewodnik kulinarny „Smaki Złotej Łuski”
window.option_df_903 = {"outline":[],"backgroundColor":"#000044","autoEnableOutline":"false","autoEnableThumbnail":"false","overwritePDFOutline":"false","direction":"1","pageSize":"0","source":"https:\/\/lgr-lubelskie.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/Przewodnik-kulinarny-2019.pdf","wpOptions":"true"}; if(window.DFLIP && window.DFLIP.parseBooks){window.DFLIP.parseBooks();}

Przyrządzony przez Ciebie karp nadal ma ości?
Zobacz jak należy go filetować: BEZOŚCIOWE FILETOWANIE KARPIA

 

Pomocne mogą być filmy kulinarne z przepisami na pyszne potrawy z karpia, które przygotowała zaprzyjaźniona Grupa Rybacka „Opolszczyzna”.  Przygotował je Szef Kuchni Kamil Klekowski. Znajdziecie w niej też instrukcje jak filetować karpia i pstrąga oraz jak podzielić ryby na elementy. Te rady i receptury mogą się przydać nie tylko od święta.

Link do playlisty na Youtube GOTUJ RYBY – przepisy kulinarne

Linki postów na Facebooku Grupy Rybackiej „Opolszczyzna”:

FILETOWANIE KARPIA!

JAK FILETOWAĆ PSTRĄGA!

WYWAR RYBNY

PIECZEŃ Z KARPIA A’ LA RZYMSKA Z SOSEM POMIDOROWYM!

KOTLETY Z KARPIA I KASZY GRYCZANEJ Z DUSZONYMI PIECZARKAMI

ZABIELANA ZUPA KARPIOWA Z BOCZNIAKAMI I PIETRUSZKĄ

KARP PIECZONY Z GRZYBAMI

KARP PO ŻYDOWSKU – BEZ OŚCI

PIEROGI Z WĘDZONYM KARPIEM, ORZECHAMI, TWAROGIEM I KOPREM – Z MĄKI GRYCZANEJ

Życzymy smacznego!!!