Nie masz pomysłu na potrawę? Nie wiesz w jaki sposób przyrządzić rybę?
Skorzystaj z pomysłów innych i przyrządź je według ich przepisów!
Kulinaria Złotej Łuski:
KARP W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM Z ANANASEM
FILET Z TOŁPYGI Z SOSEM ZIOŁOWYM I KASZĄ JAGLANĄ
FAWORKI Z KARPIA Z KASZĄ KUSKUS
KARP W CIEŚCIE PIWNYM Z BURACZKAMI
PIEROGI RYBNE Z PĘCZAKIEM I BOROWIKAMI
KLOPSIKI Z KARPIA W SOSIE ŚLIWKOWYM
WYKWINTNE PIEROGI Z KARPIEM W RAZOWYM CIEŚCIE
KARP NADZIEWANY KASZĄ GRYCZANĄ
Te i inne przepisy znajdziesz w naszych przewodnikach kulinarnych:
Przyrządzony przez Ciebie karp nadal ma ości?
Zobacz jak należy go filetować: BEZOŚCIOWE FILETOWANIE KARPIA
Pomocne mogą być filmy kulinarne z przepisami na pyszne potrawy z karpia, które przygotowała zaprzyjaźniona Grupa Rybacka „Opolszczyzna”. Przygotował je Szef Kuchni Kamil Klekowski. Znajdziecie w niej też instrukcje jak filetować karpia i pstrąga oraz jak podzielić ryby na elementy. Te rady i receptury mogą się przydać nie tylko od święta.
Link do playlisty na Youtube GOTUJ RYBY – przepisy kulinarne
Linki postów na Facebooku Grupy Rybackiej „Opolszczyzna”:
PIECZEŃ Z KARPIA A’ LA RZYMSKA Z SOSEM POMIDOROWYM!
KOTLETY Z KARPIA I KASZY GRYCZANEJ Z DUSZONYMI PIECZARKAMI
ZABIELANA ZUPA KARPIOWA Z BOCZNIAKAMI I PIETRUSZKĄ
PIEROGI Z WĘDZONYM KARPIEM, ORZECHAMI, TWAROGIEM I KOPREM – Z MĄKI GRYCZANEJ